De organisatie en de gemeente Kampen houden de ontwikkeling met betrekking tot het COVID-19 nauwlettend in de gaten en volgt de actuele updates en adviezen van het RIVM, GGD en GHOR.

 De organisatie adviseert in het algemeen het volgende:

Wij raden deelnemers ten zeerste af deel te nemen aan de NedAir 2Bruggenloop Kampen, indien je koortsverschijnselen hebt (ten minste 38.0 graden Celsius) voorafgaand* aan het evenement én ten minste één van de volgende verschijnselen: hoesten, kortademigheid.

De belangrijkste maatregelen (bron RIVM) die je kan nemen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Voor verdere richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:

*Als richtlijn circa drie weken voorafgaand aan het evenement

**Daarnaast zal de organisatie van de NedAir 2Bruggenloop in nauwe samenwerking met de gemeente Kampen tijdig informeren over eventuele andere maatregelen. Dit is vooralsnog niet aan de hand. Mocht door het coronavirus het evenement worden afgelast, zal geen restitutie van het inschrijfgeld kunnen plaatsvinden. Als u voor 15 maart besluit om uit te schrijven zal geen inschrijfgeld worden afgeschreven en zal uw startbewijs naar een ander gaan.